Tag Archives: Екологија

Се одржа летна школа за еколошка едукација во Преспа

  Во периодот од 17 до 21 септември, во Мала Преспа, студенти од трите земји кои го делат преспанскиот регион учествуваа на летната школа за еколошка едукација и толкување на природното наследство. Прекуграничната летна школа, организирана од членовите на ПреспаНет, Македонското еколошко друштво (МЕД), Друштвото за заштита и зачувување на животната средина во Албанија (ППНЕА) и Друштвото за заштита на Преспа ...

Read More »