Tag Archives: еуро

Еврото и доларот се изедначија првпат по 20 години

Еврото и доларот се изедначија по 20 година, првпат по 2002 година едно евро вреди еден долар. Вредноста на еврото се намали за 12 проценти во споредба со неговата вредност на почетокот на годината. Со ова еврото се изедначи со доларот. Исто така со падот на вредноста на еврата, сега истото има најслаба вредност во однос на доларот од зимата ...

Read More »

Запленети 1,5 милиони евра во автомобил во Драч

Во Драч, запленети се 1,5 милиони евра во автомобил марка „Тојота јарис“, без регистарски таблички, откриени се и одземени 1,5 милиони евра, сите во апоени од по 100 евра. Автомобилот пристигна на пристаништето со траектот што сообраќа на релација Анкона – Драч, потврдуваат одговорните во пристаништето. Возилото, според истиот извор, тргнало од Белгија, а постојат осовани сомненија дека парите се ...

Read More »

Намалена економската доверба во еврозоната

Центарот за европски економски истражувања на еврозоната (ZEW) соопшти дека во декември се намали Индексот на економска доверба за 29 поени.Според соопштението кое беше објавено од страна на анкетната агенција ZEW со седиште во германскиот град Манхајм, индексот на економска доверба ZEW со кој се мери довербата на институционалните инвеститори и аналитичари во економијата, во декември во еврозоната во споредба ...

Read More »