Tag Archives: Евроазиска економска унија (ЕЕУ)

Русија упати покана на Македонија и Албанија да и се придружат на Евроазиска економска унија

Постојаниот претставник на Русија во Европска унија, Владимир Чижов, им упати покана на Македонија и на Албанија да и се придружат на Евроазиска економска унија (ЕЕУ) за време на Евроазискиот економски форум во Верона. Двете држави побрзо ќе наидат на разбирање во ЕЕУ отколку во ЕУ, смета рускиот дипломат. „Сигурен сум дека овие земји, кои се кандидатки за членство во ...

Read More »