Tag Archives: Frankfurter Allgemeine Zeitung

Франкфуртер Алгемеине Цајтунг: Законот за јазици ја руши демократијата во Македонија

Кога левичарски весник критикува „левичарска“ Влада за каква што се декларираше она предводена од Зоран Заев логично и јасно е дека постои сериозен проблем со политиките кои таа ги предлага и спроведува. Во анализата за состојбите во Македонија еден од највлијателните германски медиуми левичарскиот весник Frankfurter Allgemeine Zeitung (ФАЗ) пишува дека законот за јазици ја урива македонската демократија и држава ...

Read More »