Tag Archives: гасовод

Мајка и малолетен син од Франкфурт под истрага за саботажата на гасоводот Северен ток

Федералната канцеларија за борба против криминалот (БКА) претресла стан во Германија и интервјуирала жена во рамките на истрагата за саботажа на гасоводот Северен тек. Какви сознанија имаат германските медиуми? Тоа е веројатно една од најексплозивните истражни постапки во историјата на Сојузна Република Германија, пишиува Дојче Веле. Сојузното државно обвинителство со месеци се обидува да ги расветли околностите за нападот на ...

Read More »

Три гасоводи со должина од 200 километри и вредност од 80 милиони евра се градат во Македонија

Процесот на гасификација тече со одлична динамика, онака како што предвидовме. Откако се заврши една гасоводна линија меѓу Куманово и Штип, сега, во моментов, се градат три гасоводи во Македонија: меѓу Штип и Неготино, Неготино – Кавадарци – Прилеп – Битола, Скопје – Тетово – Гостивар, сите во вредност од над 80 милиони евра, а во должина од околу 200 ...

Read More »