Tag Archives: Генералниот секретар на Обединетите нации (ООН)

Гутереш: Светот се соочи со пандемија на кршење на човековите права

Генералниот секретар на Обединетите нации (ООН), Антонио Гутереш изјави дека една година по избувнувањето на пандемијата со коронавирусот се покажало дека светот се соочува со пандемија на кршење на човековите права, пренесува „Ал Џазира Балканс“. Ковид-19 ги продлабочи постоечките поделби, слабости и нееднаквости и отвори нови прашања, вклучително и прашања3 за човековите права, вели Гутереш. Проценувајќи дека коронавирусот се ширел затоа што ...

Read More »