Tag Archives: Градоначалник на Витлси-Мелбурн

Македонката Емилија Стерјова избрана за прва жена градоначалник на Витлси-Мелбурн

  Емилија Лиза Стерјова е избрана за најмлад градоначалник жена на општината Вителси во градот Мелбурн, Викторија. Емилија Лиза Стерјова за првпат беше избрана за советник во Советот на Општина Вителси во ноември 2016 година и е досега најмлада избрана советничка во Советот на општината. Од ноември 2017 до ноември 2018 година Емилија Стерјова беше заменик на градоначалникот на општина ...

Read More »