Tag Archives: Гранични премини

Албанија го ратификува договорот со Македонија за заеднички контроли на граничните премини

Албанскиот Парламент, на денешната пленарна седница, го ратификува договорот за заеднички контроли на граничните премини меѓу Македонија и Албанија. Албанија и Македонија ќе имаат заеднички гранични контроли по истиот модел што го имаме со Косово и Црна Гора, рече министерот за внатрешни работи Бледи Чучи во своето обраќање во Собранието. Тој додаде дека на сите шест гранични премини ќе има ...

Read More »