Tag Archives: Хајкула

Албанските рибари уловија ајкула од опасниот вид „дем“

Албански рибари уловија ајкула од опасниот вид „дем“. Пленот кој „паднал“ во мрежите на рибарите од јужното градче Химара, околија Валона, долг е два метра а тежок над 100 килограми. Ова е втор случај на уловена ајкула од овој вид во водите на Јонско Море кај Химара. Претходно беше уловена ајкула со должина од четири метри и тешка околу 412 ...

Read More »