Tag Archives: Христијанството во Европа дојде од Македонија

Папата Франциск: Христијанството во Европа дојде од Македонија (ВИДЕО)

Папата Франциск посвети цела проповед за Македонија, прикажувајќи ја како врата преку која дошло Христијанството во Европа. На ауденцијата во четвртокот на 30 октомври 2019 година во Ватикан, Папата Франциск зборуваше за моќта на евенгелизацијата, опишувајќи го примерот со покрстувањето на Лидија од Македонија и мисијата на Апостол Павле. Опишувајќи го настанот, Папата потсети на неговата посета на Македонија и ...

Read More »