Tag Archives: Или Мета

Албанскиот претседател Мета бара итен политички дијалог

Албанскиот претседател Илир Мета реагираше по објавувањето на извештајот на кредитната агенција „Фич“, за 2019 година, според кој, Албанија е со влошен рејтинг на нивото на перцепција на инвеститорите. Тој рече дека ова се должи на „длабоката политичка криза во земјата“ и смета дека под итно треба да се обнови политичкиот дијалог меѓу партиите. „Затоа е потребно под итно да ...

Read More »