Tag Archives: Илинденско послание

Илинденско послание на г.г. Стефан Архиепископ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија и Синодот на МПЦ-ОА

† СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД, ДО СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЛИТЕ, ДО МОНАШТВОТО И ДО СИТЕ ЧЕДА НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА, А ПО ПОВОД ИЛИНДЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА, ИСПРАЌА МИР И БЛАГОСЛОВ ОД БОГА Блажени се оние кои те видоа и оние кои со љубов се украсија…1 Возљубени празникољупци, Светиот пророк Илија е значајна ...

Read More »