Tag Archives: Иван Сингартијски

Задолжително реципроцитет во однос на признавањето на малцинствата

Интервју со Иван Сингартијски, копретседател на ОМО “Илинден”-Пирин Македонците, без разлика на местото на раѓање, живеење или работење, се составен и нераскинлив дел од македонскиот народ. Оттука, Македонија како заеднички именител и обединувачки елемент на македонскиот национален супстрат има обврска да се грижи за сите Македонци. И обратно! Македонците од Бугарија, Србија, Грција и од Албанија, како и многубројната македонска ...

Read More »