Tag Archives: Излозба

Македонија: Отворена изложба на икони „Седумте архангели“ во Прилеп

„Седумте архангели“ е тематската изложба на икони од битолскиот уметник Стефан Малбашиќ, што ќе биде отворена вечерва во 19.30 часот во изложбениот салон на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Според Владо Ѓорески, Малбашиќ за првпат во современиот македонски иконопис ја обработува темата на Седумте свети архангели, тема која е мошне специфична не само за овој простор, туку воопшто во православниот ...

Read More »