Tag Archives: Изложба „1000 години Бигорски манастир“

Во Битола отворена изложба „1000 години Бигорски манастир“

Изложба „1000 години Бигорски манастир“ во која се преставени 17 икони-копии, две фрески и една плаштеница од Бигорски манастир синоќа беше отворена во Битола во рамки на Републичкиот фестивал на народни игри и песни „Илинденски денови“. Изложбата е придонес на НУ Центар за култура и јубилејните 50 години на фестивалот „Илинденски денови“ кон јубилејот на Бигорскиот манастир основан во 1020 ...

Read More »