Tag Archives: Јужна Африка

Македонија и Јужна Африка воспоставија дипломатски односи

Министерот за надворешни работи на Македонија, Бујар Османи, заедно со министерката за надворешни работи на Јужна Африка, Наледи Пандор, потпишаа Заедничко комунике за воспоставување дипломатски односи меѓу двете земји, во рамки на 78-то заседание на Генералното Собрание на Обединетите нации, во Њујорк. “Воспоставувањето дипломатски односи меѓу Македонија и Јужна Африка ги потврдува нашите заложби за градење пријателски односи и партнерства ...

Read More »