Tag Archives: Координативното тело на Македонците во Европа

Во Женева официјално се регистрира Координативното тело на Македонците во Европа

Во Женева официјално е регистрирано Координативното тело на Македонците во Европа како посебен правен субјект и организирана форма за афирмација на Македонските национални интереси ширум Европа. Денска во Брисел ќе се одржи годишната конференција на Македонците во Европа, а притоа е закажан протест пред седиштето на Европската Комисија, пред Европскиот парламент.

Read More »