Tag Archives: Коронавирус

Бројот на смртни случаи од коронавирус во Кина порасна на 722

Бројот на смртни случаи во Кина од коронавирусот порасна на 722, додека 34.546 луѓе се заболени, соопштија тамошните власти. Кинеската јавност е огорчена на владејачката Комунистичка партија која ја обвинуваат за смртта на лекарот кој уште во декември предупредуваше на новиот вирус. Комунистичката партија, по бурните реакции на јавноста поради смртта на 34-годишниот лекар Ли Венлианг, соопшти дека нејзиниот тим ...

Read More »