Tag Archives: Kосовски разузнавачки служби

Уапсен поранешниот шеф на косовските разузнавачки служби

Специјализираното обвинителство го уапси поранешниот шеф на разузнавачката служба на Косово, Салих Мустафа, врз основа на налог за апсење и потврденото обвинение издадено од судија за претходна постапка. Мустафа ќе биде префрлен во притворскиот објект во Хаг, каде што неговото прво појавување пред судот ќе се одржи без одлагање пред судијата на претходна постапка.

Read More »