Tag Archives: КУД „Гоце Делчев“-Делчево

КУД „Гоце Делчев“ од Делчево 45 години со песна и игра ја раскажува историјата на Македонија

Фолклорната традиција го носи во себе идентитетот на нашиот човек. Во фолклорот живеат нашите предци, кои тврдоглаво и гордо го зачувале низ вековите во различни премрежиња од македонската историја, за денес преку него да го следиме времето што одамна поминало, но оставило белег исткаен во фолклорот и пренесуван од колено на колено. Можноста овој аманет од старите да се овековечува, ...

Read More »