Tag Archives: Македонскиот борач Магомедгаџи Нуров

Македонскиот борач Нуров освои злато на Медитаранските игри во Алжир

Македонскиот борач Магомедгаџи Нуров го освои златниот медал на Медитеранските игри во Оран, Алжир. Тој вечерва по голема борба го победи Фејзулах Актурк од Турција со резултат од 4:3. Извонредниот Нуров иако губеше со 3:0, со два слични зафати направи резултатски пресврт. Најпрво намали на 3:2, а потоа, на две секунди пред крајот успеа да ја обезбеди победата и златниот ...

Read More »