Tag Archives: Македонскиот национален цовет во Швајцарија

Утврдена програмта на Македонскиот национален цовет во Швајцарија

Вчера во просториите на Македонската православна црква “Свети Наум Охридски“ во Тринген, се одржа редовна седница на Македонскиот национален совет во Швајцарија. Македонскиот национален совет во Швајцарија утврди програма за работа до крајот на 2020 година: Одбележување на Денот на независноста на Македонија на 8 септември; и Издавање книга со работен наслов “Македонците во Швајцарија“.Македонскиот национален совет во Швајцарија упати ...

Read More »