Tag Archives: Македонско вино

Македонија 19-та најдобра винска туристичка дестинација во светот

Македонија е рангирана на 19-то место во светот како најдобра туристичка дестинација за љубителите на вино. Британскиот сајт за патувања „lastminute.com“ рангирал 30 држави-производители на вино, според тоа дали имаат лозја отворени за посети и дали се организираат дегустации, какви меѓународни награди имаат локалните вина, просечните трошоци за патување до соодветната држава (со почетна станица Лондон) и просечните трошоци за ...

Read More »

Македонија: Висококвалитетните премиум вина од „Стоби“ освојуваат три континенти

Сето тоа е резултат на добрата продажба на  домашниот и регионалниот пазар, но и на повеќе од 15 интернационални пазари во Азија, САД и Европа на кои може да се најдат вината „стоби“. Најдобри резултати во првиот квартал од 2019 година, оваа винарница оствари во Русија, Кина и во Америка, но значајно зголемување на продажбата во однос на истиот период ...

Read More »

Промоција на македонски вина во Сингапур и САД

  Промотивните настани во САД се одржаа во Њујорк, Њу Џерси и Чикаго, а се претставија вината на „Тиквеш“, „Стоби“, „Далвина“, Бовин“, „Камник“, „Попов“ и „Езсимит“  пред дистрибутери, увозници, ХОРЕКА и професионални купувачи на вино на пазарот во САД. И оваа година при преставувањето на македонските вина посебен акцент е ставен на сортата Вранец, како најголем репрезент на македонките вина ...

Read More »