Tag Archives: Меѓународен ден на детето

1-ви јуни – Меѓународен ден на детето

Ова е еден од најстарите интернационални празници и се верува дека почнал да се слави 1925 година за време на одбележување на ,Светската конференција за зголемување на благосостојбата на децата во Женева 1 Јуни освен што го најавува летото, значаен е и по тоа што се прославува Меѓународниот ден на детето. Ова е еден од најстарите интернационални празници и се верува ...

Read More »