Tag Archives: Монографија за познатиот иселеник Иван Трпоски од Сиднеј

Монографија за познатиот иселеник Иван Трпоски од Сиднеј

По повод 80-от роденден (21 јуни) на познатиот и признат македонски иселеник Иван Трпоски од Сиднеј, Австралија излезе од печат монографијата „Ова е мојот живот“. Ова моногравско дело е издание на Македонското литературно друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј, чиј уредник е Душан Ристевски, а рецензенти се : Д-р Науме Радически и д-р Димитар Пандев. Монографијата „Ова е мојот живот“.е публикација ...

Read More »