Tag Archives: Народната банка

Гувернерката на Народната банка Ангеловска-Бежоска: Девизните дознаки од иселениците важни за македонската економија

Девизните дознаки од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија, оценува гувернерката на Народната банка на Македонија Анита Ангеловска-Бежоска во интервјуа за австралиското радио СБС и за е-магазинот „Анторис“. Покрај тоа што дознаките се значаен дополнителен извор на приходи за дел од домаќинствата, коишто го подобруваат нивниот животен стандард, тие имаат и пошироко макроекономско ...

Read More »