Tag Archives: Националната установа за народни игри и песни ансамбл “Танец”

Национален ансамбл за народни игри и песни на Македонија “Танец” осови Гран при награда во Париз

На Меѓународниот фестивал на уметностите “Les Etoiles De Paris” во конкуренција на 350 учесници, оркестарот на „Танец” под водство на Дарко Илиевски ја освои апсолутната награда на целиот натпревар, Гранд прито. Настапот на оркестарот беше проследен со аплаузи на отворена сцена и беше испратен со овации. Национален ансамбл за народни игри и песни на Македонија “Танец” претставува симбол на македонскиот фолклор, ...

Read More »