Tag Archives: Отворен повик

Отворен повик за резиденции за автори и преведувачи од Македонија, Албанија, Србија, Косово и Турција

Писатели, преведувачи, драматурзи, поети, илустратори, уметници на графички новели и стрипови од земјава, Албанија, Косово, Србија и Турција можат да се пријават за  проектот „Регионална мрежа за културна разновидност (РЕАД)“. Станува збор за регионален проект финансиран од ЕУ со цел да им овозможи на граѓанските активисти од регионот да придонесат кон интеркултурната толеранција и зајакнување на демократските вредности, со посебен ...

Read More »