Tag Archives: Партијата за заштита на човековите права

Партијата за заштита на човековите права ја обвини Владата на Албанија дека нема ниту еден конкретен чекор за правата на малцинствата 

Лидерот на Партијата за заштита на човековите права партија на Грците во Албанија Ванѓел Дуле изрази загриженост што Владата на премиерот Еди Рама и по две години од усвојувањето на Закон за заштита на националните малцинства не презела никакви конкретни чекори. Од октомври 2017 година кога парламентот го донесе Закон за заштита на националните малцинства во Албанија, не одговори на ...

Read More »