Tag Archives: Полу подморница

Македонија: Охридското езеро доби полу подморница (ФОТО)

Охридското езеро пред почетокот на туристичката сезона ја доби првата полу подморница. Ова пловило кое ќе биде нова атракција за охриѓани и туристите денеска беше пуштено во езерото. Полу подморницата е пловило кое на дното има стаклен дел во кој може да се сместат патниците и да уживаат во подводниот свет на Охридското езеро.

Read More »