Tag Archives: Поранешниот претседател на Република Македонија

Иванов во Обединети Нации на состанок со Помошникот генерален секретар на ОН Моратинос

Поранешниот претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов за време на вториот дел од посетата на САД, во Обединтите нации оствари билатерална средба со помошникот Генерален Секретар на ОН и Висок претставник за Алијанса на цивилизациите при ОН, Мигуел Ангел Моратинос. По средбата беше потпишан Договор за партнерство во рамките на дејностите на иницијативата на Алијанса на цивилизациите при ООН. ...

Read More »

Иванов школата за млади лидери потпиша договор со Универзитетот Тексас – Тајлер од САД

Поранешниот претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов за време на посетата на Универзитетот Тексас – Тајлер во САД, потпиша договор за разбирање и соработка меѓу Школата за млади лидери и Универзитетот Тексас – Тајлер. Договорот предвидува 5 годишна соработка која вклучува размена на студенти и учесници во нивните програмски активности, заеднички проекти во областа на образованието, можности за заеднички ...

Read More »

Средба на претседателот Иванов со германскиот политичар Армин Лаше

Поранешниот претседател на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, вчера оствари средба со германскиот политичар и актуелен пратеник во Бундестагот г. Армин Лашет.На средбата која беше во функција на унапредување на македонско-германските односи, беа размените информации во врска со состојбите со македонските евроинтегративни процеси, а се разговараше и за случувањата во регионот, Европа и светот.Во тој контекст, се разменија размислувања и ...

Read More »

Поранешниот претседател на Република Македонија, Ѓорге Иванов на средби со Македонците во Австралија

На покана на Македонската добротворна организација од Австралија (MCWA), поранешниот македонски претседател Ѓорге Иванов ќе биде покровител на неколку настани од добротворен и хуманитарнен карактер кои ќе се одржат овој и следниот викенд во Мелбурн и во Сиднеј. Настаните се организирани од неколку организации на македонската дијаспора од Мелбурн и Сиднеј и се за поддршка на повозрасните лица од македонската ...

Read More »