Tag Archives: Пратеникот на Сириза Трианфилос Метафидис

Пратеникот на Сириза, Трианфилос Метафидис го прифаќам постоењето на македонската етничка припадност и јазик

  Како што пренесува порталот Falanga.com.au, пратеникот на Сириза, Трианфилос Метафидис, разговараше на радиото Реал ФМ 97,8 и гостуваше на емисијата на Васили Лирицис и Димитри Камбураки. Во однос на Репбублика Македонија, Метафидис изјави „Ние се справуваме со ова прашање, бидејќи имаме притисоци од надвор. Тоа е вистински проблем. Јас нема да ги именувам, ниту пак да ги наречам Скопје. Скопје е град ...

Read More »