Tag Archives: Премиерот на Македонија Христијан Мицкоски

Мицкоски: Владата има сериозна намера да се грижи за македонското население секаде низ светот и во соседните земји, меѓу кои и Албанија

Премиерот на Македонија Христијан Мицкоски изјави дека за се’ што се случува со Бугарија виновна е Владата на СДСМ и ДУИ, која оставила празен простор за бугарската пропаганда. Прашан за коментар за пропагандата на Бугарија во Албанија во однос на пишувањето на Македонците како бугарско малцинство, Мицкоски уверува дека Владата има сериозна намера да се грижи за македонското население секаде низ ...

Read More »