Tag Archives: Претседателот на Собранието

Македонскиот амбасадор Марковски освари средба со Претседателот на Собранието, Ручи

Претседателот на албанскиот парламент, Грамоз Ручи, го прими Данчо Марковски новиот амбасадор на Македонија, во оваа земја. Откако, на амбасадорот Марковски, му посакал успех на новата функција, Ручи, истакнал дека „односите меѓу Албанија и Македонија се многу добри и оти доказ за овој факт е периодичната размена на посети на високо ниво“. Посветеноста на нашите две земји кон европските и ...

Read More »