Tag Archives: Претседателот на Владата на Македонија Оливер Спасовски

Премиерот Спасовски оствари средба со Вселенскиот Патријарх г. г. Вартоломеј во седиштето Цариградската Патријаршија во Истанбул

Претседателот на Владата на Македонија, Оливер Спасовски, во придружба на претседателот на СДСМ, Зоран Заев и директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Даријан Сотировски, денеска остварија средба со Вселенскиот Патријарх г. г. Вартоломеј во седиштето Цариградската Патријаршија во Истанбул. На средбата, која се оствари како резултат на поканата што Вселенскиот Патријарх ја упати до Зоран ...

Read More »