Tag Archives: Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ г. Христијан Мицкоски

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски заедно со потпретседателот Николоски оствари средба со Претседателот на пријателската партија, ФИДЕШ и премиер на Унгарија Орбан

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ г. Христијан Мицкоски денес заедно со потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ г. Александар Николоски во Будимпешта оствари средба со Претседателот на пријателската партија, ФИДЕШ и премиер на Унгарија г. Виктор Орбан. На средбата беа констатирани одличните и пријателски односи меѓу двете партии, и стана збор за реализација на стратешките цели на Македонија. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски се заблагодари на ...

Read More »