Tag Archives: Регионалната канцеларија за младинска соработка – (RYCO)

РИКО објави отворен повик за регионални проекти за Младинскиот културен фонд на Западен Балкан

Фондот за Западен Балкан го отвори повик за предлози за регионални проекти. Планирани се за доделување со 3 лота: ЛОТ 1: СПАРК ФОНД 3.000 евра Посветен на културните практичари (поети, писатели, визуелни уметници, архитекти, танчери, актери, музичари, скулптори, дизајнери и други); ЛОТ 2: КУЛ УМЕТНИЧКИ НАСТАНИ 6.000 евра Посветени на младински ориентирани ГО и младински организации, и двете од областа на ...

Read More »

Министрите за млади и образование од Западен Балкан работат заедно за подобар регион

Регионалната канцеларија за младинска соработка – (RYCO), Државниот министер за млади и деца на Албанија и Министерството за образование и спорт на Албанија го организираа регионалниот министерски состанок за млади и образование во Тирана. На состанокот присуствуваше и Директор на Агенција за млади и спорт на Македонија, Наумче Мојсовски како и министрите и замениците министри задолжени за млади и образование од шесте ...

Read More »