Tag Archives: Респиратори

Македонија: Набавени нови респиратори за јавното здравство во соработка со УНИЦЕФ

Министерот за здравство Венко Филипче, денеска присуствуваше на примопредавањето на нови респиратори, обезбедени во соработка со Канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје. Како што соопшти Министерството за здравтво, во оваа прва фаза се испорачани седум респиратори, кои ќе бидат распределени во јавните здравствени установи низ државата каде се третираат вакви случаи, а во претстојниот период е предвидено да се обезбедат уште три ...

Read More »