Tag Archives: СОТ7 телевизија

Стерјовски за СОТ7 телевизија: Не само што се чувствувам Македонeц, јас сонувам македонски (ВИДЕО)

Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, гостувајќи во емисија на СОТ7 телевизија, рече дека „не само што се чувствува Македонeц, туку дека сонува македонски“ одговарајќи на прашањето како се чувствува Албанец или Македонец. Јас секако дека се чувствувам Македонец. Не само што се чувствувам туку и сонувам на македонски. Областа каде ...

Read More »