Tag Archives: Советот на Округот Корча

Македонците со тројца претставници во Советот на округот Корча

Со изборот на Јован Шкемби од страна на Советот на општина Поградец, за член на Советот на Округот Корча, Македонците во советот на овој округ сега имаат тројца свои претставници. Шкемби, како претставник на МАЕИ, претходно даде свечена заклетва на седницата на Советот на Општина Подградец со што и официјално стана член на советот. Македонска алијанса за европска интеграција во ...

Read More »