Tag Archives: Света Маренa во село Туминец

Македонците во Канада организираат дарителска вечер за помош на манастирот Света Марена во Туминец, Мала Преспа

Македонската црква „Света Недела“ од Канада, на 28 месецов организира донаторска вечер со цел да се соберат средства за манастирот Света Маренa во село Туминец, општина Пустец, Мала Преспа. Селото Туминец е едно од деветте населени места во Мала Преспа, кое се наоѓа на самиот брег на Преспанското Езеро во близина на граничниот премин Стење – Горица и е второ ...

Read More »