Tag Archives: Свети Методиј

Градот Елванген во Германија по 51-ви пат го слави Денот на Свети Методиј

Оваа година градот Елванген беше виртуелен домаќин на Денот на Свети Методиј. Прославата на Денот на Свети Методиј беше откажана поради корона пандемијата и градоначалникот на Елванген, г-дин Михаел Дамбахер, за прв пат организираше виртуелен настан. Градоначалникот Дамбахер разговараше со учесниците на настанот и му оддаде почит на апостолот и заштитник на Европа со положување венец на Методијплац. На виртуелната ...

Read More »