Tag Archives: Тирана „Европска престолнина на младите“

Тирана “Европска престолнина на младите“ за 2022 година

Стотици млади луѓе славеа денес во Европа парк прогласувањето на Тирана за „Европска престолнина на младите“ за 2022 година. Под ритамот на музиката, млади од главниот град уживаа во оваа фантастична вест за Тирана, која ја наведува во една од најмладите градови во Европа. Градоначалникот на Тирана, Ерион Велиај, ја пренесе возбудливоста на церемонијата во Амиенс, Франција, каде престижното меѓународно ...

Read More »