Tag Archives: Васил Стерјвски

Стерјовски со документи од 1923 година за постоењето Македонци во Албанија (ВИДЕО)

Единствениот пратеник Македонец во Парламентот на Албанија, Васил Стерјовски, во емисијата „Топ стори“ на албанската државна телевизија аргументира за националното чувство на македонското малцинство во Албанија уште во 1923 година, кога Македонците немаа своја држава. „Негаторите на македонскиот народ тврдат дека Тито ја измислил македонската нација во 1944 година. Во мојот настап во емисијата ‘Топ стори’ на албанската национална телевизија ...

Read More »