Tag Archives: Здружението на Античките Македонци

Бугарските власти ги проверуваат во полиција членовите на Здружението на Античките Македонци

Добиваме телефонски покани во локалните полициски станици и таму, како основачи на Здружението на Античките Македонци нѐ распрашуваат за тоа кои се членови, кои се нашите дејности, нѐ тераат на ливчиња да ги пишуваме бројките од 1 до 10…, велат за МКД.мк основачите на ова здружение. Здружението на Античките Македонци е основано и регистрирано според бугарските закони уште есента лани. ...

Read More »