Армакедонски слави пред Македонците во Лондон

 

Во организација на Македонската заедница во Обединетото Кралство Велика Британија и Северна Ирска, деновиве во Лондон на 03.04.2019 година присуствуваше театарската група “Скрб и утеха“ со професор Тихомир Стојановски.

Професорот Тихомир Стојановски одржа Армакедонски слави пред Македонците во Лондон. Ова е веќе второ гостување на професорот Тихомир Стојановски во Обединетото Кралство Велика Британија и Северна Ирска, а интересот за неговите настапи од Македонците е големо.