Астронаути од Турција, Италија и Шведска ја завршија посетата на МВС и се вратија на Земјата

Астронаути од Турција, Италија и Шведска денеска се вратија на Земјата, завршувајќи ја приватната тринеделна мисија на Меѓународната вселенска станица. Тројцата астронаути беа придружувани од пензиониран астронаут на НАСА, кој сега работи за Аксиом Спејс, компанијата од Хјустон која го организираше чартер летот. Екипажот се врати во капсулата Спејс Икс, која падна со падобран во Атлантскиот Океан во близина на брегот на Флорида.

Advertisement