Чудо пред Велигден: Ликот на Богородица се појави во Црна Гора

 

Чудо пред Велигден се случило во Подгорица, Црна Гора. Според изјавите на мештаните на багремот чија гранка била отсечена пред два месеци се појавила Богородица. Дрвото денес веќе е хит, поставена е околу него ограда и луѓето масовно доаѓаат пред се за да го видат ликот на Богородица и да остават цвеќе, а секако и да си посакаат желба.