Црногорската заедница во Албанија ја прославува 4-годишнината од основањето

Црногорската заедница во Република Албанија ја прославува 4-годишнината од основањето, и оваа година беше многу богата година со активности и средби во рамките на програмата на Црногорската заедница во Република Албанија. Главните активности беа одбележувањето на трагедијата на Медова на 6 јануари, Денот на независноста на Црна Гора на 21 мај, Денот на Свети Владимир Дуклески на 4 јуни, Денот на формирањето на државата 13 јули итн.

Advertisement