Денови на македонски филм во Тирана од 14 – 17 ноември

Централниот државен филмски архив на Албанија и Кинотека на Република Македонија во Тирана од 14 – 17 ноември ќе се одржи “Денови на македонски филм во Тирана”.

Програма:

14:11.2019  19:00 часот – Дае (1979), Среќна нова ’49 (1986)  од Столе Попов
15:11.2019  19:00 часот – Бог постои, нејзиното име е Петрунија (2019) од Теона Стругар Митевска
16:11.2019  19:00 часот – Пред дождот (1994) од Милчо Манчевски
17:11.2019  19 часот – филмска програма „Браќа Манаки“

Во киното “Агими” во Тирана, влезот е бесплатен.